Ga naar de inhoud
Women looking at the ocean of the national park.

Huur een auto voor één dag en bezoek het National park.

Verken het adembenemende Nationaal Park van Bonaire met een huurauto voor een dag. Een van de activiteiten die je niet kunt overslaan wanneer je op Bonaire bent is een bezoek aan het national park, of ook wel genoemd Washington slagbaai national park. “Washington” en “slagbaai” waren in het verleden twee aparte gebieden. De eigenaar van het toenmalige “washington” heeft de plantage verkocht aan de regering met als wens het behoud van een natuurgebied. Waar later de regering ook slagbaai aan heeft toegevoegd. Het heeft nu een totaaloppervlakte van 14.000 hectare. In dit gebied is dus ook echt van alles te zien en te beleven! Het park heeft voor iedereen iets, van jong tot oud. Om naar het national park te gaan zul je voorbereid moeten zijn. Het is belangrijk dat je aan de volgende zaken hebt gedacht voordat je richting het noorden trekt. De route naar het park is als volgt:
Een afbeelding van de routebeschrijving naar het Washington Slagbaai Park

Het is belangrijk om te weten met welk doel je naar het park gaat. Wil je door het park rijden? Dan is het van belang dat je de juiste auto bij je hebt. De meeste auto's van Pickup Huren Bonaire zijn bestemd voor het park, kijk op de pagina van de auto die je wilt huren of deze geschikt is of dat je beter een andere auto kunt kiezen. Je kunt ook een mountainbike route doen of een hike maken naar het hoogste puntje van Bonaire op de brandaris.

Ticket

Je kunt al voor vertrek het toegangsticket voor het park kopen. Dit kan online via https://stinapabonaire.org/.

De planning

Plan je dag. Het park is geopend van 08:00 tot 17:00. Wij raden iedereen aan om zo vroeg mogelijk te gaan. Ondanks dat het park tot 17:00 open is heb je maar tot 14:00 om te starten aan een route door het park. Na 14:00 worden er geen nieuwe bezoekers meer toegelaten. Kijk voor de zekerheid op de stinapa facebook pagina of het park open is. De dagen kunnen afwijken in het geval dat er bijvoorbeeld veel regen is gevallen. https://www.facebook.com/Bonaire.STINAPA/.

Water, water en nog eens water

Het is uiterst belangrijk dat je voldoende water meeneemt en eventueel iets te eten. In het park is het niet mogelijk om iets te kopen.

Neem je zwemspullen mee

Naast alle mooie natuur die je tegen gaat komen in het park, zijn er ook leuke plekken om af te koelen, te snorkelen, duiken of gewoon even lekker te zonnen. Vergeet dus niet je zwemkleren aan te trekken, je snorkels mee te nemen en een handdoek. Een leuke toevoeging voor de waaghalzen is de mogelijkheid om een sprong te maken van de cliff, ga jij het proberen?

Smeer je in!

Het is elke dag belangrijk om je in te smeren, maar tijdens een dag in het park kan het nog wel eens vergeten worden. Probeer je meermaals in te smeren.

Open chat
Hallo, Kan ik u helpen?
Hallo,

Kan ik u helpen bij het boeken van een auto?
Team Pickup Huren Bonaire helpt u graag verder!