Tips over kitesurfen op bonaire

Leer kitesurfen op Bonaire

Denk je eens in; je bent op Bonaire, het is heerlijk warm en er staat een lekker windje. Ideaal om te gaan kitesurfen dus. Je verzamelt je spullen en gooit ze achterin je pick-up truck. De route richting Atlantis (het kitesurfstrand) brengt je langs de roze zoutpannen en het prachtige blauwe water van de Caribische Zee. Alleen al voor deze route zou je een pick-up truck willen huren voor tijdens je vakantie op Bonaire.

Kitesurfen op Bonaire

Bonaire is een van de beste plekken ter wereld om te kiten. Dit komt door de bijna altijd aanwezige aflandige wind en het vlakke helder blauwe water. Het kitesurfstrand is een van de mooiste stranden van Bonaire, hier vind je een prachtig zandstrand en twee omgebouwde schoolbussen waar je in de schaduw kunt ontspannen, iets te drinken kunt krijgen en waar je terecht kunt voor je kitespullen en kitelessen Tijdens het kiten zul je de pelikanen en flamingo's zien vliegen, er zwemmen vaak schildpadden en als je geluk hebt zijn er zelfs dolfijnen die met je mee zwemmen. Een waar paradijs dus!

Kitesurflessen op Bonaire

Naast dat Bonaire een geweldige spot is als je al kunt kiten, is het ook een ideale locatie als je het kitesurfen onder de knie wilt krijgen of als je wat lessen wilt nemen omdat je wilt gaan foilen, wingen of gewoon wat nieuwe skills onder de knie wilt krijgen. Het vlakke water en de aflandige wind zorgen voor ideale en veilige omstandigheden. Bij FX Bonaire Kiteschool (de gele bus) zorgen de instructeurs ervoor dat je het kiten op een leuke en veilige manier leert. Tijdens de privélessen of semi-privé lessen krijg je vanuit een bootje les. Doordat men vanuit een bootje les geeft zal de instructeur in de buurt zijn voor directe aanwijzingen en kom je altijd op een veilige manier weer terug op het strand. Bij je eerste les zal er vaak begonnen worden met het vliegeren van een kite op het strand zodat je hier het juiste gevoel mee krijgt. Als men dit onder de knie heeft gaat men het water in met een grotere kite zodat hier veilig mee geoefend kan worden. Je zult al snel merken dat je hier gevoel voor zal ontwikkelen en misschien zelfs al bij de eerste les al wat meters op het board zal maken. Bij de een gaat het leerproces natuurlijk sneller dan bij de ander, maar uiteindelijk zal iedereen zelf gaan kiten en dat heerlijke gevoel ervaren om over het water te glijden en steeds meer nieuwe dingen te leren.

Onze suggestie: